Sastojci:

1,5 kg krompira

2 glavice crnog luka

100 ml ulja

1 kašika crvene mlevene paprike

1 kašika suvog začina

1 kašičica soli

peršunov list

2 kašike brašna

Priprema:

Iseckati luk, dodati ulje i začin, malo vode i staviti da se dinsta sve dok luk potpuno ne omekša.

Povremeno dolivati vodu.

Kada je luk mekan, dodati krompir isečen na kocke ili na kriške i naliti vodom tako da krompir pliva. Ostaviti da se kuva na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje.

Posle 20 minuta kuvanja dodati crvenu papriku iso. Ako je pregusto dodavati vruće vode.

Na kraju, kada se krompir skuvao i ima dovoljno čorbe, razmutite brašno sa čašom vode, izmaknite šerpu sa vatre, zakuvajte, promešajte i vratite na smanjenu vatru da se brašno skuva i paprikaš je gotov.

Služi se toplo i lepo ide uz kupus salatu.

KROMPIR PAPRIKAŠ BEZ MESA

Course: glavno jelo