Sastojci:

2 zemičke

1/8 l mleka

20 g maslaca

10 g oštrog brašna

1 jaje

1/4 kg isečene šunke

so, biber

Za paniranje: brašno, jaje, mrvice (prezle), mast

Priprema:

Dve zemičke potopiti u vodu i kad omekšaju dobro iscediti.

Staviti u šerpu 1/8 l mleka, 20 g maslaca, oceđene zemičke i 10 g oštrog brašna. To sve zajedno kuvati mešajući, dok ne postane gusta masa.

Kuvanu masu skinuti sa štednjaka i ostaviti da se ohaldi.

U hladnu masu umešati 1 celo jaje, 1/4 kg isečene šunke, malo soli i malo sitnog bibera.

Od te mase praviti kratke debele kobasice slične safaladama, uvaljati ih prvo u brašno , zatim u razmućeno jaje, a potom u  mrvice. Spuštati ih na vrelu mast i pržiti.

Uz ove krokete služiti neki preliv.

KROKETI SA ŠUNKOM

Course: hladno predjelo, toplo predjelo