KROKETI SA ŠUNKOM

Course: hladno predjelo, toplo predjelo

Sastojci

  • 2 zemičke
  • 1/8 l mleka
  • 20 g maslaca
  • 10 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • 1/4 kg isečene šunke
  • so biber

Za paniranje:

  • brašno
  • jaje
  • mrvice prezle
  • mast

Upustvo

  • Dve zemičke potopiti u vodu i kad omekšaju dobro iscediti.
  • Staviti u šerpu 1/8 l mleka, 20 g maslaca, oceđene zemičke i 10 g oštrog brašna. To sve zajedno kuvati mešajući, dok ne postane gusta masa.
  • Kuvanu masu skinuti sa štednjaka i ostaviti da se ohaldi.
  • U hladnu masu umešati 1 celo jaje, 1/4 kg isečene šunke, malo soli i malo sitnog bibera.
  • Od te mase praviti kratke debele kobasice slične safaladama, uvaljati ih prvo u brašno , zatim u razmućeno jaje, a potom u  mrvice. Spuštati ih na vrelu mast i pržiti.
  • Uz ove krokete služiti neki preliv.