Sastojci:

1 pakovanje lisnatog testa

15 kašika šećera

6 jaja

2 l mleka

1/2 l vode

5 kašika brašna

350 g gustina

2 vanilin šećera

1 puding od vanile

200 ml slatke pavlake

Priprema:

Razviti lisnato testo, treba da imamo dve kore, ispeći kore u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, 5 do 7 minuta.

Mleko prokuvati. U jednoj posudi umutiti žumanca, 10 kašika šećera, vanilin šećer. Puding, gustin i brašno izmešamo sa vodom i dodamo u smesu sa žumancima i šećerom. Sve dobro izmešamo i izlijemo u kuvano mleko, pa sve na šporetu kuvati dok se ne zgusne.

Posebno umutiti 10 belanaca sa 5 kašika šečera u čvrst sneg. Umućeni sneg polako dodavati u topao krem.  Umutiti slatku pavlaku.

Kolač se slaže tako što stavimo jednu koru, krem, slatku pavlaku pa drugu koru. Odozgo se pospe prah šećerom.

KREMPITA

Course: desert