Sastojci:

• 500 g svinjetine bez kosti

• 2 šargarepe

• koren peršuna, celer

• 2 glavice crnog luka

• 3 kašike kisele pavlake

• 3 čena belog luka

• peršunov list

• pola šolje ulja

• so i biber

• kašika mešavine začina

Priprema:

Staviti isečeno meso u vodu da se kuva. Posoliti i dodati mešavinu začina. kada se meso malo prokuva  dodati očišćenu zelen, oljušten krompir i glavicu crnog luka rasečenu na 4 dela.

Kada povrće i meso omekšaju, procediti supu, povrće iseći, meso odvojiti od kostiju i iseći. Vratiti supu na štednjak, spustiti u nju povrće i meso pa sačekati da sve ponovo proključa.

Na ulju propržiti sitno iseckanu  drugu glavicu crnog luka, dodati brašno i alevu papriku. Sačekati da malo zamiriše i odmah sipati zapršku u čorbu. Pustiti da još malo čorba krčka sa zaprškom, posoliti, pobiberiti i skloniti sa štednjaka.

Dodati u čorbu pavlaku pomešanu sa sirćetom, sitno seckan peršunov list i istucati beli luk. Promešati i služiti.

KREM ČORBA

Course: toplo predjelo