Sastojci:
• 500 g svinjetine bez kosti
• 2 šargarepe
• koren peršuna, celer
• 2 glavice crnog luka
• 3 kašike kisele pavlake
• 3 čena belog luka
• peršunov list
• pola šolje ulja
• so i biber
• kašika mešavine začina
Priprema:
Staviti isečeno meso u vodu da se kuva. Posoliti i dodati mešavinu začina. kada se meso malo prokuva dodati očišćenu zelen, oljušten krompir i glavicu crnog luka rasečenu na 4 dela.
Kada povrće i meso omekšaju, procediti supu, povrće iseći, meso odvojiti od kostiju i iseći. Vratiti supu na štednjak, spustiti u nju povrće i meso pa sačekati da sve ponovo proključa.
Na ulju propržiti sitno iseckanu drugu glavicu crnog luka, dodati brašno i alevu papriku. Sačekati da malo zamiriše i odmah sipati zapršku u čorbu. Pustiti da još malo čorba krčka sa zaprškom, posoliti, pobiberiti i skloniti sa štednjaka.
Dodati u čorbu pavlaku pomešanu sa sirćetom, sitno seckan peršunov list i istucati beli luk. Promešati i služiti.