KNEDLE OD POVRĆA

Sastojci

  • 600 g povrća po izboru npr. kelj, keleraba, karfiol, krompir
  • veza peršuna
  • 2 zemičke
  • 2 jajeta
  • 200 g putera
  • 250 g brašna
  • 50 g mrvica od hleba prezli
  • 1 dl mleka
  • so

Upustvo

  • Povrće očistiti, sitno iseckati i dinstati na puteru dolivajući po malo vode.
  • Zemičke iseći na kockice, ispržiti na puteru i dodati povrću.
  • U sudu za mešenje ulupati žicom jaja, mleko i brašno, dodati u tu masu povrće i zemičke, posoliti i pobiberiti. Od dobijene mase oblikovati knedle i spuštati ih u slanu vrijuću vodu.
  • Kuvane knedle vaditi jednu po jednu, ocediti ih i stavljati u činiju u kojoj će se služiti. Preliti ih mrvicama isprženim na puteru.