KNEDLE OD GRIZA SA PARMEZANOM

Sastojci

  • 500 ml mleka
  • maslac
  • so
  • 2 šoljice griza
  • 1 kašika parmezana ili paškog sira
  • 1 jaje
  • sir po izboru za posipanje knedli

Upustvo

  • U šerpu sipati pola litra mleka, staviti ga na štednjak i ostaviti da provri. U mleko staviti komadić maslaca veličine oraha, posoliti mleko, pa kad provri polako zakuvati dve i po šoljice za crnu kafu griza.
  • Griz stalno mešati da ne bi u njemu bilo grudvica, a kuvati ga 6 minuta. Sad dodati supenu kašiku ribanog tvrdog sira parmezana ili paškog sira. Promešati sir sa grizom, skinuti sa vatre, i masu ohladiti.
  • U ohlađeni griz dodati 1 celo jaje i sad praviti male knedle, staviti ih u maslacem namazan pleh, ređati jednu do druge, pa ih posuti struganim sirom i vrelim maslacem.
  • Staviti pleh u rernu, malo knedle zapeći i služiti u istom sudu. Služiti ove knedle uz pečenje od divljači sa umakom.