Sastojci:

1/2 do 3/4 l mleka

5 zemiöki ili toliko hleba,

2 kašike rastoljenog maslaca ili margarina

1 kašika pavlake

so

3 do 4 jajeta

1 do 2 kašike brašna

2 kašike rendanog sira

Priprema:

Zemičke ili beli hleb iseći u kocke, preliti mlekom i ostaviti da tako stoji oko 10 do 15 minuta da sve dobro omekša.

Umutiti penasto maslac, dodati jaja, pavlaku, so i brašno pa sve dobro umutiti. Tada dodati i zemičke, lagano masu izmešati i ostaviti da malo odstoji.

Čist salvet pokvasiti, u sredinu staviti pripremljeno testo, formirati ga kao kobasicu, lagano uviti, zavezati krajeve i u slanoj vodi koja lagano vri kuvati oko 25 do 30 minuta.

Kuvanu knedlu iseći na kolutove i posuti rendanim sirom.

KNEDLA OD HLEBA U SALVETI