Sastojci:

pileće grudne kosti

1 manji paket tankih rezanaca sa jajima

so

2 kašike umaka od soje

2 kašire šeri ili belog vina

3 do 4 kašike sitno iseckane kuvane šunke

3 do 4 kašike sitno iseckane kuvane piletine

5 do 6 sitno iseckanih malih šampinjona

pola zelene babure

3 do 4 lista kupusa

3 do 4 lista zelene salate

Priprema:

Osnova svake kineske supe je ista. Pravi se uglavnom od pilećih grudniih kostiju, dobro prokuvanih bez dodataka začina. Kad se ova supa ohladi, pokupi joj se sva masnoća, i stavlja se u frižider, pa se koristi kao osnova za supe i umake.

Za pileću supu sa rezancima treba pripremiti 1 manji paket tankih rezanaca umešenih sa jajima, 1 l osnovne supe, 1 kašičicu soli, 2 kašike umaka od soje, 2 kašike šeri vina ili belog vina, 3 do 4 kašike sitno iseckane kuvane šunke, 3 do 4 kašike sitno iseckane kuvane piletine, 5 do 6 sitno iseckanih malih šampinjona, pola zelene babure iseckane na tanke štapiće i 3 do 4 lista kupusa isečena na četvrtine ili 3 do 4 lista zelene salate.

Staviti rezance u lonac sa kipućom vodom i kuvati ih dok ne omekšaju. U posebnoj posudi zagrejati supu, dodati joj iseckane pečurke, kupus, baburu i zelenu salatu pa kuvati 4 minuta. Ocediti rezance i staviti ih u supu, a zatim posoliti i preliti umakom od soje i šerija. Sipati supu u 4 ili 5 šolja ili tanjira i odozgo posuti piletinom i šunkom.

KINESKA PILEĆA SUPA SA REZANCIMA

Course: toplo predjelo