Sastojci:
12 gotovih listova lazanje
350 g mešanog mlevenog mesa
jedno jaje
glavica crnog luka
čen belog luka
4 kašike prezli
2 kašike ajvara
2 kriške punomasnog sira
200 ml pavlake
100 g narendanog ementalera
so, biber
Priprema:
Listove testa za lazanje, jedan za drugim, skuvati u slanoj vodi. Izvaditi, ocediti i osušiti u kuhinjskoj krpi.
Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseći. Zamesiti sa mlevenim mesom, jajima, prezlama i ajvarom, pa posoliti i pobiberiti.
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Namastiti vatrostalnu činiju. Na užoj strani lista testa stavljati po jednu kašiku fila, urolati i krajem okrenutim na dole spuštati u činiju.
Sir izgnječiti i pomešati sa pavlakom pa dobijenom smesom odozgo premazati kanelone. Posuti rendanim ementalerom. Kanelone peći na srednjoj rešetki oko 20–25 minuta. Po želji ukrasiti bosiljkom ili ruzmarinom.