Sastojci:

2 jajeta (mala)
250 g šećera
50 g masti
250ml mleka
20 g kakaoa
300 g brašna T-400 meko
1 prašak za pecivo

Priprema:

U dubljoj posudi za mešenje najpre razbijte jaja, razmutite ih mikserom i dodajte šećer, te dobro izmiksajte da masa pobeli.

Dodajte u to svinjsku mast, te i nju dobro izradite mikserom, da se zapeni.

U drugoj posudi izmešajte kakao, brašno i prašak za pecivo, te naizmenično u masu sa jajima dosipajte malo mleka, pa malo brašna, i tako dok se svi sastojci ne potroše.
Masa koju dobijete biće prilično žitka.

U tepsiju veličine 35×20 cm stavite pek-papir, ili je premažite s mašću i pobrašnite, sipajte masu za kolač i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C sve dok se kolač ne počne odvajati od ivica pleha. Tada smanjite temperaturu na 180°C dok se ne ispeče (proveravajte čačkalicom ili drvcem za ražnjić).

Pazite da se ne prepeče, jer će u tom slučaju biti suv. Potrebno je oko 35 minuta, zavisi od rerne.

Kolač možete posuti prah-šećerom ili kakaom, ili ga servirati pravo iz rerne.

KAKAO KOCKE

Course: desert