Sastojci:

Jaja 3
sećer 150 g.
jogurt 200 ml.
ulje 150 ml.
oštro brašno 150 g.
meko brašno 150 g.
vanilin šećer kesica
prašak za pecivo kesica
sok i rendana korica 1 limun
jabuke 2 komada
Priprema:
Jabuke operite, očistite od semenki, ali ih ne ljuštite.
Iseckajte ih na kockice i kratko prokuvajte. Ocedite ih, poprskajte limunovim sokom da ne potamne. Prosušite ih na kuhinjskoj krpi i ostaviti da se ohlade.
U posudi pomešajte dve kašike brašna, pa dodajte jabuke i promešajte.
Jaja, šećer i vanilin šećer penasto umutite mikserom. Dodajte jogurt, ulje i rendanu koricu limuna.
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, a zatim prosejati u smesu sa jajima. Dodajte kockice jabuka i lagano promešajte.
Posudu za kuglof premažite uljem, pospite brašnom, pa sipajte pripremljenu smesu i poravnajte kašikom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Čačkalicom proverite da li je kolac pečen. Pečeni kolač okrenite na tanjir i ostavite da se ohladi. Kada se kolač prohladi ukrasiti ga po želji.

JOGURT KUGLOF SA JABUKAMA

Course: desert