Sastojci:
Za testo:
125 g maslaca
400 g brašna
malo mleka
Za nadev:
pola l mleka
1 šipka vanile
6 jaja
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
Priprema:
Umesiti 125 g maslaca sa 400 g brašna. Maslo i brašno zamesiti sa malo mleka koliko da se napravi mekano testo.
Testo podeliti na 2 dela i oklagijom ga razvući u debljini tupe strane noža. Jednu koru staviti u namazan dubok kalup, drugu koru staviti preko prve a rubove sastaviti.
Na jednom delu testa ostaviti mali otvor kroz koji treba staviti nadev za koji nam je potrebno pola litre mleka, 1 šipka vanile, pa kad se mleko sa vanilom skuva skinuti ga sa vatre i dobro rashladiti.
U činiju razmutiti 6 celih jaja, 6 kašika šećera i 1 vanil šećer. U razmućena jaja dodati rashlađeno mleko, promešati, pa u pitu sipati kroz otvor, a njega zatim zalepiti.
Pitu peći u vreloj pećnici i služiti je hladnu.