Sastojci:
karfiol | 1 veći |
brašno | 120 g |
prezle | 180 g |
rendani kačkavalj | 60 g |
mleko | 80 ml |
jaja | 2 |
senf | 1 kašika |
beli luk u prahu | 1 kašičica |
origano | 1 kašičica |
so | po ukusu |
biber | po ukusu |
Priprema:
Karfiol operite, prosušite i odvojite cvetove na veličinu zalogaja.
U jednu činiju izmešajte brašno sa soli i biberom. U drugoj činiji izmutite jaja žicom za mućenje, pa dodajte mleko i senf i mešajte dok se smesa lepo ne ujednači. U trećoj činiji izmešajte prezle sa belim lukom u prahu, origanom i rendanim kačkavaljem.
Svaki cvetić karfiola prvo uvaljajte u mešavinu brašna, pa u mešavinu jaja i na kraju u mešavinu prezli i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje, praveći male razmake između cvetova.
Stavite da se peče na 220 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok cvetovi ne porumene. Služite toplo.