Sastojci:

karfiol 1 veći
brašno 120 g
prezle 180 g
rendani kačkavalj 60 g
mleko 80 ml
jaja 2
senf 1 kašika
beli luk u prahu 1 kašičica
origano 1 kašičica
so po ukusu
biber po ukusu

Priprema:

Karfiol operite, prosušite i odvojite cvetove na veličinu zalogaja.

U jednu činiju izmešajte brašno sa soli i biberom. U drugoj činiji izmutite jaja žicom za mućenje, pa dodajte mleko i senf i mešajte dok se smesa lepo ne ujednači. U trećoj činiji izmešajte prezle sa belim lukom u prahu, origanom i rendanim kačkavaljem.

Svaki cvetić karfiola prvo uvaljajte u mešavinu brašna, pa u mešavinu jaja i na kraju u mešavinu prezli i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje, praveći male razmake između cvetova.

Stavite da se peče na 220 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok cvetovi ne porumene. Služite toplo.

HRSKAVI KARFIOL IZ RERNE