Sastojci:

Oko 1,2 kilograma bataka ili belog mesa bez kostiju
2 jajeta
1 kašičica kajenskog bibera
2 kašičice soli
1 kašičica šećera u prahu
1 kašičica ljute paprike u prahu
2 kašičice slatke paprike u prahu
1 kašičica fino mlevenog origana
2 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica mirođije
1 kašičica mlevenog đumbira
2 kašičice crnog luka u prahu
1 kašičica majorana
1 kašičica vegete
1/3 šolje usitnjenog korn fleksa

Priprema:

Pomešajte jaja i kajenski biber u činiji, a suve začine sipajte u veliku plastičnu kesu i dobro je protresite. Iseckajte piletinu, stavite je u činiju sa jajima a zatim sve izručite u kesu sa začinima. Postavite piletinu na veliku tepsiju i zaboravite je na desetak minuta.

Nakon toga piletinu pržite u dubokom ulju oko deset minuta ili dok ne dobiju lepu boju.

Gotovu piletinu spustite na ubrus i nakon toga služite uz salatu po želji.

HRSKAVA PILETINA

Course: glavno jelo