Sastojci:
• 2 tikvice
• 1 crvena paprika
• 1 zelena paprika
• 1 patlidžan
• 1 glavica crnog luka
• 2 paradajza
• 2 čena belog lika
• maslinovo ulje
• timijan, ruzmarin, lovorovo lišće
• so
• biber
• malo balsamovog sirćeta
Priprema:
Oljuštite tikvice i patlidžan. Ispeći paprike, politi ih hladnom vodom i oljuštiti. Uklonite srce i seme paprike, iseći ih na četvrtine, a potom ih iseći na kaiševe. Tikvice i patlidžan iseći na nepravilne komade. Iseckati i crni luk.
Zagrejati posudu, staviti maslinovo ulje i crni i beli luk. Propržiti ih. Dodati tikvice i patlidžan. Paprike posebno ispeći i procediti. Dodajte paprike tikvicama i patlidžanu zajedno sa paradajzom. Posolite i pobiberite.
Na kraju dodajte timijan, lovor, i ruzmarin. Isključite ringlu i ostavite da se kuva.
Poklopite posudu. Neka se povrće ohladi u posudi. Kada je povrće dovoljno rashlađeno servirati ga i politi balsamovim sirćetom.