HLADNA PAPAZJANIJA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 2 tikvice
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 patlidžan
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 paradajza
  • 2 čena belog lika
  • maslinovo ulje
  • timijan
  • ruzmarin
  • lovorovo lišće
  • so
  • biber
  • malo balsamovog sirćeta

Upustvo

  • Oljuštite tikvice i patlidžan. Ispeći paprike, politi ih hladnom vodom i oljuštiti. Uklonite srce i seme paprike, iseći ih na četvrtine, a potom ih iseći na kaiševe. Tikvice i patlidžan iseći na nepravilne komade. Iseckati i crni luk.
  • Zagrejati posudu, staviti maslinovo ulje i crni i beli luk. Propržiti ih. Dodati tikvice i patlidžan. Paprike posebno ispeći i procediti. Dodajte paprike tikvicama i patlidžanu zajedno sa paradajzom. Posolite i pobiberite.
  • Na kraju dodajte timijan, lovor, i ruzmarin. Isključite ringlu i ostavite da se kuva.
  • Poklopite posudu. Neka se povrće ohladi u posudi. Kada je povrće dovoljno rashlađeno servirati ga i politi balsamovim sirćetom.