Sastojci:

• 2 tikvice

• 1 crvena paprika

• 1 zelena paprika

• 1 patlidžan

• 1 glavica crnog luka

• 2 paradajza

• 2 čena belog lika

• maslinovo ulje

• timijan, ruzmarin, lovorovo lišće

• so

• biber

• malo balsamovog sirćeta

Priprema:

Oljuštite tikvice i patlidžan. Ispeći paprike, politi ih hladnom vodom i oljuštiti. Uklonite srce i seme paprike, iseći ih na četvrtine, a potom ih iseći na kaiševe. Tikvice i patlidžan iseći na nepravilne komade. Iseckati i crni luk.

Zagrejati posudu, staviti maslinovo ulje i crni i beli luk. Propržiti ih. Dodati tikvice i patlidžan. Paprike posebno ispeći i procediti. Dodajte paprike tikvicama i patlidžanu zajedno sa paradajzom. Posolite i pobiberite.

Na kraju dodajte timijan, lovor, i ruzmarin. Isključite ringlu i ostavite da se kuva.

Poklopite posudu. Neka se povrće ohladi u posudi. Kada je povrće dovoljno rashlađeno servirati ga i politi balsamovim sirćetom.

HLADNA PAPAZJANIJA

Course: glavno jelo