GUSTA SUPA OD GRAŠKA

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 3 supene kašike putera
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 veće šargarepe
  • 2 veze celera
  • 0,25 dl belog vina
  • 850 g pelat paradajza
  • kafena kašičica šećera
  • 0,5 l pileće supe
  • 2 supene kašike svežeg bosiljka

Upustvo

  • U većem loncu rastopite puter na umerenoj temperaturi. Dodajte iseckani crni luk, celer i šargarepu iseckanu na deblje trake. Pržite uz stalno mešanje oko 2 minuta.
  • Dodajte vino i kuvajte još 1 minut. Dodajte paradajz izgnječen varjačom i promešajte. Na kraju dodajte šećer i pileću supu, pa kuvajte još 15 minuta.
  • Pre služenja pospite sitno seckanim svežim bosiljkom.