Sastojci:

500 g govedine od grudi

1 kašika masti

4 glavice crnog luka

aleva paprika

supa od kostiju

so, biber

2 do 3 paradajza

1 babura paprika

kisela pavlaka

Priprema:

500 g govedine od grudi iseći na sitne kocke. U šerpu staviti 1 kašiku masti i dobro na štednjaku zagrejati. 4 glavice crnog luka iseći kao za paprikaš, spustiti ga u mast i pržiti dok upola ne bude upržen.

Dodati u luk alevu papriku, zatim meso, pa meso i luk na štednjaku pržiti kao za svaki paprikaš.

Kad meso bude potpuno mekano, naliti ga supom od kostiju, ili običnom vodom, posoliti, pobiberiti, dodati 2 do 3  paradajza, 1 baburu, pa supu i dalje na štednjaku kuvati.

Ova supa treba da je mrke boje. Uz supu služiti kiselu pavlaku.

GULAŠ SUPA SA PARADAJZOM

Course: toplo predjelo