Sastojci:1 veći praziluk ili crni luk 2 glavice srednje veličine maslac so malo belog vina 3-4 kašike paradajz pirea ili paradajz sok 500 g šampinjona 1 kašičica crvene mlevene paprike suvi začin peršunovo lišće slanina Priprema:Jedan veći praziluk iseći na kolutove, tanje, propržiti na maslinovom ujlu sa malo maslaca, posoliti, da bi luk pre omekšao. Umesto praziluka može se koristiti i crni luk 2 glavice srednje veličine. Kada je luk propržen, mek dodati malo belog vina, promešati, 3-4 kašike paradajz pirea ili kuvanog paradajza. Ostaviti da malo kuva. U sve to dodati 500g na listiće isečene šampinjone. Kad šampinjoni omekšaju dodati 1 kašičicu sitne crvene paprike, promešati, dodati začine, seckanog peršunovog lišća, i sve kuvati oko 20 min. Posebno ispržiti sitno sečenu dimljenu slaninu, i kada je jelo gotovo dodati slaninu, promešati, i jelo je spremno za posluženje. |