GULAŠ OD PEČURAKA
Course: glavno jelo
Sastojci
- 500 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 čen belog luka
- 1 paprika babura
- ulje malo
- suvi biljni začin po ukusu
- so po ukusu
- biber po ukusu
- peršun malo
- 2 kašike paradajz pelata
Upustvo
- Iseckajte crni luk i papriku. Šargarepu narendajte i stavite sve zajedno sa malo ulja i vode da se dinsta. Dodajte suvi začin. Neka se dinsta oko 15 minuta.
- Dok se luk, paprika i šargarepa dinstaju u drugu posudu stavite šampinjone isečene na krupnije listiće sa solju i biberom i malo ulja. Ostavite da se krčka. Šampinjoni će sami pustiti vodu i za oko 20 minuta će biti gotovi.
- Kad su luk, paprika i šargarepa omekšali, dodajte im beli luk. Kad se sve skuvalo sjedinite sve zajedno i dodajte paradajz, pa ostavite da prokrčka još pet minuta i isključite. Gulaš sa šampinjonima poslužite uz bareni pirinač.