Sastojci:

2 filea lososa

4 kašike maslinovog ulja

pola kašičice soli

2 kašičice suvog biljnog začina

sok od pola limuna

Sos:

200 g gustog jogurta

sok od pola limuna

2 – 3 čena belog luka

mirođija, peršun, so i biber po ukusu

Ribu sa obe strane pospite limunovim sokom, pa prelijte maslinovim uljem, posolite i začinite suvim biljnim začinom. Namažite gril tiganj sa dve kašike maslinovog ulja i dobro zagrejte. Spustite komade ribe, pa pecite svaki između pet i deset minuta sa obe strane, u zavisnosti od debljine. Naravno, umesto na gril tiganju riba se može peći i na roštilju. Pomešajte jogurt sa sokom od limuna, dodajte so i biber po ukusu, sitno iseckan beli luk, peršun i mirođiju. Poslužite ribu uz preliv i prilog po želji.

GRILOVANI LOSOS SA PRELIVOM

Course: glavno jelo