Sastojci:
2 filea lososa
4 kašike maslinovog ulja
pola kašičice soli
2 kašičice suvog biljnog začina
sok od pola limuna
Sos:
200 g gustog jogurta
sok od pola limuna
2 – 3 čena belog luka
mirođija, peršun, so i biber po ukusu
Ribu sa obe strane pospite limunovim sokom, pa prelijte maslinovim uljem, posolite i začinite suvim biljnim začinom. Namažite gril tiganj sa dve kašike maslinovog ulja i dobro zagrejte. Spustite komade ribe, pa pecite svaki između pet i deset minuta sa obe strane, u zavisnosti od debljine. Naravno, umesto na gril tiganju riba se može peći i na roštilju. Pomešajte jogurt sa sokom od limuna, dodajte so i biber po ukusu, sitno iseckan beli luk, peršun i mirođiju. Poslužite ribu uz preliv i prilog po želji.