Sastojci:
pileće meso po izboru
so
glavica crnog luka
2 šargarepe
grašak
peršunov list
mirođija
crvena mlevena paprika
Priprema:
Oprati pileće meso krilca, leđa, a može da se kuva i od bataka. Staviti meso u posudu malo posoliti. Dodati sitno isečenu veću glavicu crnog luka, 2 sečene šargarepe, poklopiti i na maloj temperaturi dinstati da luk i meso omekša. Masnoće ne treba dodavati pošto će se istopiti od mesa. Samo treba dodavati pomalo vode dok se meso, šargarepa i luk ne izdinsta.
U meso dodati grašak, kad je meso upola meko i sve zajedno dinstati. Pri kraju dodati sitno sečeno peršunovo lišće i mirođiju. Promešati staviti malo sitne crvene paprike i sipati vode da pokrije meso i grašak. Poklopiti i kuvati dok se meso i grašak ne skuva. Ovo jelo treba da bude gusto, kao paprikaš, jede se viljuškom, servirano uz neku salatu.