Sastojci:

1 kg govedine od šola

beli luk

biber

ulje

so

500 g pečuraka (najbolje šampinjoni)

1 limun

2 do 3 kašike pavlake

Priprema:

Iseći na komade 1 kg govedine od šola. Oprati šnicle, izlupati ih i svaku natrljati komadom belog luka da dobije miris. Pobiberiti meso i ostaviti da u ulju odstoji 2 sata.
Sipati u tiganj masti, a kad se mast zagreje. Izvaditi šnicle iz ulja, posoliti ih i pržiti na vreloj masti dok ne porumeni.
Ispržene šnicle izvaditi iz masti, staviti ih na vruć tanjir, a u istu mast staviti 500 g isečenih pečuraka. Kad su pečurke skoro pržene, nacediti malo soka od limuna, dodati 2 do 3 kašike kisele pavlake, 2 do 3 kašike vode i još malo sve zajedno dinstati.
Uzeti neki sud što ne puca na vatri, poređati u njega šnicle, preliti ih pečurkama i sokom i ostaviti da se sve još malo dinsta u rerni.

GOVEĐE ŠNICLE U SOSU OD PEČURAKA

Course: glavno jelo