Sastojci:

• 750 g goveđe plećke bez kostiju
• so i biber
• 3  kašike ulja
• 2 šargarepe
• 1 kašika paradajz pirea
• 1/4 l crnog vina
• 50 g dimljene slanine
• 6 do 8 glavica crnog luka
• 1 teglica punjenih maslina
• 125 g svežih šampinjona
• 1 kašičica gustina
• malo šećera

Priprema:

Meso posoliti i pobiberiti. Pržiti ga dok ne dobije sa svih strana lepu mrku boju. Dodati oljuštene cele šargarepe paradajz pire i crno vino. Poklopiti i dinstati 1 sat.

Propržiti kockice slanine i dodati oljuštene cele glavice crnog luka. Pržiti sve dok ne dobiju lepu mrku boju. Dodati iseckane maslinke i šampinjone.

Dinstati još nekih 40 minuta. Preliv zgusnuti gustinom i malo pošećeriti. Kao prilog služiti testeninu, salatu, dinstano povrće i baren krompir.

GOVEĐE PEČENJE SA MASLINKAMA

Course: glavno jelo