Sastojci:

za 4 osobe

1 kg krompira

4 jaja

400 g kobasice

suvi začin, biber

ulje

1 dcl mleka

Priprema:

Očistiti 1 kg krompira, iseći na kolutove, skuvati. Skuvati tvrdo,4 jaja. Obariti oko 400g neke kobasice, najbolja je domaća dimljena.

Uzeti đuveč posudu, namazati je masnoćom, uljem, ne previše, poređati oceđen kuvani krompir, preko krompira poređati na kolutove isečenu obarenu kobasicu i preko kobasice poređati na kolutove isečena kuvana jaja.

Preko jaja malo posuti nekog začina, malo bibera, i preko jaja poređati ostatak krompira. Preliti malo uljem i 1 dl mleka.

Staviti da se peče u već zagrejanu rernu oko 30min na 220C. Služiti toplo uz neku salatu. Seći kao pitu i vaditi nekom većom kašikom.

FRANCUSKI KROMPIR

Course: glavno jelo