TAGLIATELLE SA SLATKIM KUPUSOM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1 veća glavica kupusa
- 1 kašika masti za prženje
- biber
- so
- Za tagliatelle:
- 500 g brašna
- 3 jajeta
- so
- malo vode
Upustvo
- Veću glavicu kupusa očistiti od spoljnih listova, iseći na četvrtine, očistiti od korena, oprati i iseći na rezance kao za salatu. U šerpu staviti 1 kašiku masti, dodati isečeni kupus, pa ga na masti pržiti.
- Dok se kupus prži, zamesiti testo za tagliatelle. 500 g brašna staviti na dasku za mešenje, dodati 3 cela jajeta, soli i malo vode. Može se dodati i malo masti u testo. Testo izraditi kao za rezance, podeliti na 2 obge, razviti oklagijom kore, pa kada se dobro osuše, iseći na trake.
- Staviti u lonac vodu, posoliti je, pa kada voda provri, spustiti isečene tagliatelle. Bariti ih u vodi toliko da prebace 2 do 3 ključa.
- Kuvane tagliatelle procediti kroz cetku, isprati ih mlakom vodom. Dobro ocediti od vode, i izručiti kupus koji je već dobro pržen, rumen i mekan.
- Dodati bibera, soli, sve promešati pa sve izručiti na činiju i služiti.