TAGLIATELLE SA SLATKIM KUPUSOM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 veća glavica kupusa
  • 1 kašika masti za prženje
  • biber
  • so
  • Za tagliatelle:
  • 500 g brašna
  • 3 jajeta
  • so
  • malo vode

Upustvo

  • Veću glavicu kupusa očistiti od spoljnih listova, iseći na četvrtine, očistiti od korena, oprati i iseći na rezance kao za salatu. U šerpu staviti 1 kašiku masti, dodati isečeni kupus, pa ga na masti pržiti.
  • Dok se kupus prži, zamesiti testo za tagliatelle. 500 g brašna staviti na dasku za mešenje, dodati 3 cela jajeta, soli i malo vode. Može se dodati i malo masti u testo. Testo izraditi kao za rezance, podeliti na 2 obge, razviti oklagijom kore, pa kada se dobro osuše, iseći na trake.
  • Staviti u lonac vodu, posoliti je, pa kada voda provri, spustiti isečene tagliatelle. Bariti ih u vodi toliko da prebace 2 do 3 ključa.
  • Kuvane tagliatelle procediti kroz cetku, isprati ih mlakom vodom. Dobro ocediti od vode, i izručiti kupus koji je već dobro pržen, rumen i mekan.
  • Dodati bibera, soli, sve promešati pa sve izručiti na činiju i služiti.