Sastojci:

štuka ili smuđ

150 g belog hleba

mleko

150 g maslaca

1 kašika brašna

1 jaje

so, biber

Priprema:

Za ovo jelo je poželjno uzeti smuđa ili štuku. Oprati ribu, očistiti je, skinuti joj kožu, odvojiti meso od kostiju, pa ga samleti na mašini za meso.

150 g belog hleba nakvasiti u mleku, a zatim i njega samleti na mašini. Pomešati hleb sa ribom, dodati 150 g maslaca.

U tiganj staviti 1 kašiku maslaca, ugrejati ga, dodati 1 kašiku brašna i naliti mlekom, pa kuvati mešajući dok se umak ne zgusne.

Ovaj gusti umak usuti u samlevenu ribu i hleb, dodati 1 celo jaje, malo soli, bibera i sve dobro izmešati.

Od riblje mase napraviti šnicle, uvaljati ih u brašno i pržiti na vrelom maslacu 15 do 20 minuta.

Uz ove šnicle služiti razne salate.

FAŠIRANE ŠNICLE OD RIBE

Course: glavno jelo