FAŠIRANE ŠNICLE OD RIBE

Course: glavno jelo

Sastojci

  • štuka ili smuđ
  • 150 g belog hleba
  • mleko
  • 150 g maslaca
  • 1 kašika brašna
  • 1 jaje
  • so biber

Upustvo

  • Za ovo jelo je poželjno uzeti smuđa ili štuku. Oprati ribu, očistiti je, skinuti joj kožu, odvojiti meso od kostiju, pa ga samleti na mašini za meso.
  • 150 g belog hleba nakvasiti u mleku, a zatim i njega samleti na mašini. Pomešati hleb sa ribom, dodati 150 g maslaca.
  • U tiganj staviti 1 kašiku maslaca, ugrejati ga, dodati 1 kašiku brašna i naliti mlekom, pa kuvati mešajući dok se umak ne zgusne.
  • Ovaj gusti umak usuti u samlevenu ribu i hleb, dodati 1 celo jaje, malo soli, bibera i sve dobro izmešati.
  • Od riblje mase napraviti šnicle, uvaljati ih u brašno i pržiti na vrelom maslacu 15 do 20 minuta.
  • Uz ove šnicle služiti razne salate.