Sastojci:

• 12 tortilja

Za umak od paradajza:

• 2 kašike ulja
• 1 glavica luka
• 1 čen belog luka
• 1 paprika
• 400 g svežeg paradajza ili paradajz pirea
• 1 vezica peršuna
• 1 do 2 kašike limunovog soka
• 1 kašičica mešavine začina
• so i biber

Za nadev:

• 50 ml ulja
• 300 g pilećih prsa
• 150 g ribanog polutvrdog sira
• 1 crvena ljuta paprika
• 1 do 2 kašičice paradajz pirea
• 200 ml kiselog mleka
• 1 kašičica mešavine začina

Priprema:

Za umak crveni luk, beli luk i papriku očišćenu od semenki sitno iseckati pa kratko propržiti na ulju. Dodati iseckani paradajz ili pire, limunov sok, mešavinu začina, biber i so. Pa sve dinstati oko 5 do 10 minuta.

Posle toga umak izmešati mikserom do fine strukture.

Za nadev piletinu iseći na šire trake, a papriku na male kocke, pa zajedno peći u tiganju na ulju. Tiganj skloniti sa šporeta i dodati umak od paradajza, kiselo melko, polovinu ribanog sira i mešavinu začina. ovim nadevom namazati tortilje i saviti ih. Po površini staviti malo paradajz pirea i posuti preostalim naribanim sirom.

Staviti sve u vatrostalnu činiju i peći na temperaturi od 190 do 200 stepeni 15 minuta pokriveno poklopcem ili alufolijom.

ENČILJADA

Course: glavno jelo