Sastojci:

Priprema:

DOMAĆI BISKVITI

Course: desert

Sastojci

  • 600 g brašna
  • 3 jajeta
  • 250 g šećera u prahu
  • 120 g maslaca
  • kora od limuna
  • soda bikarbona
  • 1 supena kašika mleka

Upustvo

  • Prosejati na dasci za mešenje 600 g brašna, dodati 3 cela jajeta, 250 g šećera u prahu, 120 g maslaca, malo strugane limunove kore, malo sode bikarbone i 1 supenu kašiku mleka. Sve zajedno zamesiti i dobro testo izraditi.
  • Kad je gotovo, razviti ga na dasci oklagijom, izbosti viljuškom i kalupom za biskvit vaditi razne oblike.
  • Tepsiju malo namazati maslacem pa posuti brašnom, poređati biskvite i peći ih u vrućoj rerni.
  • Jedan deo ovog testa može se odvojiti, obojiti sa malo kakaoa, tako da se dobiju dve vrste biskvita, beli i tamniji. I tek onda vaditi kalupom razne oblike i peći. Od ove količine testa dobije se 7 tepsija biskvita.