DOMAĆI BISKVITI
Course: desert
Sastojci
- 600 g brašna
- 3 jajeta
- 250 g šećera u prahu
- 120 g maslaca
- kora od limuna
- soda bikarbona
- 1 supena kašika mleka
Upustvo
- Prosejati na dasci za mešenje 600 g brašna, dodati 3 cela jajeta, 250 g šećera u prahu, 120 g maslaca, malo strugane limunove kore, malo sode bikarbone i 1 supenu kašiku mleka. Sve zajedno zamesiti i dobro testo izraditi.
- Kad je gotovo, razviti ga na dasci oklagijom, izbosti viljuškom i kalupom za biskvit vaditi razne oblike.
- Tepsiju malo namazati maslacem pa posuti brašnom, poređati biskvite i peći ih u vrućoj rerni.
- Jedan deo ovog testa može se odvojiti, obojiti sa malo kakaoa, tako da se dobiju dve vrste biskvita, beli i tamniji. I tek onda vaditi kalupom razne oblike i peći. Od ove količine testa dobije se 7 tepsija biskvita.