Sastojci:

600 g brašna

3 jajeta

250 g šećera u prahu

120 g maslaca

kora od limuna

soda bikarbona

1 supena kašika mleka

Priprema:

Prosejati na dasci za mešenje 600 g brašna, dodati 3 cela jajeta, 250 g šećera u prahu, 120 g maslaca, malo strugane limunove kore, malo sode bikarbone i 1 supenu kašiku mleka. Sve zajedno zamesiti i dobro testo izraditi.

Kad je gotovo, razviti ga na dasci oklagijom, izbosti viljuškom i kalupom za biskvit vaditi razne oblike.

Tepsiju malo namazati maslacem pa posuti brašnom, poređati biskvite i peći ih u vrućoj rerni.

Jedan deo ovog testa može se odvojiti, obojiti sa malo kakaoa, tako da se dobiju dve vrste biskvita, beli i tamniji. I tek onda vaditi kalupom razne oblike i peći. Od ove količine testa dobije se 7 tepsija biskvita.

DOMAĆI BISKVITI

Course: desert