Sastojci:

1 dinja srednje veličine

liker

šećer u prahu

4 jajeta

120 g šećera

125 ml belog vina

125 ml slatke pavlake

500 g bresaka

Priprema:

Oljuštiti dinju srednje veličine, odseći joj kapak i kroz taj otvor povaditi seme. Iznutra preliti dinju likerom i poprašiti šećerom u prahu.

U činiju staviti 4 jajeta, 120 g šećera i 125 ml belog vina. Sve dobro promešati i na pari kuvati dok se krem ne zgusne, a neprestano mešati žicom.

Gotov krem skinuti sa štednjaka pa ga lupati dok se ne ohladi. U ohlađeni krem dodati 125 ml ulupane slatke pavlake. Zatim oljuštiti pola kg zrelih bresaka, povaditi im koštice, iseći ih na sitne komade. Pomešati ih sa kremom, pa njime napuniti dinju.

Ostatkom premazati dinju odozgo i spolja, pa je staviti na stakleni tanjir i držati na ledu najmanje 2 sata.

DINJA PUNJENA KREMOM

Course: desert