Sastojci:

Za raviole:

400g brašna i 4 jajeta (1 jaje na 100g brašna)

prstohvat soli

po želji malo mleka i maslinovog ulja

Za nadev:

mleveno teleće meso

spanać

crni luk manja glavica

2 jajeta

Priprema:

Prosejati brašno na podlogu i napravite rupu u sredini brašna. Jaja razbiti u posudi, dodati prstohvat soli, 1 kašiku mleka i 1 kašičicu maslinovog ulja (mleko i maslinovo ulje nisu nužni) i dobro sve umutiti viljuškom. Polako dodati izmućena jaja u rupu mešajući rukom.

Testo mesiti 5 do 10 minuta, dodajući brašno ukoliko postane lepljivo, sve dok ne postane elastično i glatko. Dobijeno testo čvrsto zamotajte u foliju kako se ne bi osušilo i ostavite u frižideru pola sata.

Za nadev je potrebno uzeti malo telećeg mesa, samleti ga na mašini za meso. Dodati na rezance isečenog spanaća. To sve zajedno smešati i pržiti sa malo luka na masti. Kad je gotovo, dodati 2 cela jaja i promešati dobro.

Obgu premazati razmućenim jajetom, pa na polovinu obge stavljati na 3 do 4 centimetara razmaka male gomile nadeva.

Sad preklopiti ovu polovinu nadevene obge onom praznom, zalepiti je prstima, a zatim testo iseći na kocke kako prostor između jedne i druge gomile nadeva dozvoljava. Ovako isečeno testo seći točkićem sa zupcima.

Za to vreme staviti u jednu veću šerpu vode. Vodu posoliti i kad provri ukuvati raviole.

Kuvane raviole ocediti od vode, pa ih preliti umakom od paradajza ili rastopljenim maslacem i struganim sirom.

ĐENOVSKI RAVIOLI

Course: glavno jelo