ĐENOVSKI RAVIOLI

Course: glavno jelo

Sastojci

Za raviole:

  • 400 g brašna i 4 jajeta 1 jaje na 100g brašna
  • prstohvat soli
  • po želji malo mleka i maslinovog ulja

Za nadev:

  • mleveno teleće meso
  • spanać
  • crni luk manja glavica
  • 2 jajeta

Upustvo

  • Prosejati brašno na podlogu i napravite rupu u sredini brašna. Jaja razbiti u posudi, dodati prstohvat soli, 1 kašiku mleka i 1 kašičicu maslinovog ulja (mleko i maslinovo ulje nisu nužni) i dobro sve umutiti viljuškom. Polako dodati izmućena jaja u rupu mešajući rukom.
  • Testo mesiti 5 do 10 minuta, dodajući brašno ukoliko postane lepljivo, sve dok ne postane elastično i glatko. Dobijeno testo čvrsto zamotajte u foliju kako se ne bi osušilo i ostavite u frižideru pola sata.
  • Za nadev je potrebno uzeti malo telećeg mesa, samleti ga na mašini za meso. Dodati na rezance isečenog spanaća. To sve zajedno smešati i pržiti sa malo luka na masti. Kad je gotovo, dodati 2 cela jaja i promešati dobro.
  • Obgu premazati razmućenim jajetom, pa na polovinu obge stavljati na 3 do 4 centimetara razmaka male gomile nadeva.
  • Sad preklopiti ovu polovinu nadevene obge onom praznom, zalepiti je prstima, a zatim testo iseći na kocke kako prostor između jedne i druge gomile nadeva dozvoljava. Ovako isečeno testo seći točkićem sa zupcima.
  • Za to vreme staviti u jednu veću šerpu vode. Vodu posoliti i kad provri ukuvati raviole.
  • Kuvane raviole ocediti od vode, pa ih preliti umakom od paradajza ili rastopljenim maslacem i struganim sirom