POHOVANE PALAČINKE

Course: toplo predjelo
Calories: 1276kcal

Sastojci

Za palačinke:

  • 2 jajeta
  • so na vrh noža
  • 2 dl vode
  • 2 dl mleka
  • oko 500 g brašna

Za nadev:

  • 200 g suvog vrata
  • 200 g pečenice
  • 50 g krem sira
  • 200 g kačkavalja

Za pohovanje:

  • 3 jajeta
  • prezle
  • ulje

Upustvo

  • Umutiti testo za palačinke, ispeći ih i ostaviti da se ohlade. Premazati palačinku krem sirom. Staviti suvi vrat i pečenicu. Preko toga kačkavalj. Sve treba da je sečeno na tanke listove.
  • Preklopiti palačinku sa donje i gornje strane, da ne bi curio krem sir. Zatim je uroljati. Ponoviti isto sa svim palačinkama.
  • Pripremljenu palačinku staviti u umućena jaja, zatim uvaljati u prezle i pržiti u vrelom ulju. Tokom prženja okretati palačinke da se ravnomerno ispeku.
  • Pržene palačinke vaditi na papirnu salvetu kako bi se upio višak masnoće. Služiti ih tople uz kiselu pavlaku ili tartar sos.