Sastojci:

1 glavica kelja

so

1 glavica crnog luka

beli luk

krompir

1 kašičica brašna

lovorov list

biber u zrnu

Priprema:

Glavicu kelja očistiti, iseći na veće komade i preliti ključalom slanom vodom. Poklopiti i ostaviti da se ohladi.

Odstraniti vodu ceđenjem i kelj iseći na što sitnije komade. Uzeti posudu za kuvanje, sipati malo ulja, dodati glavicu sitno sečenog crnog luka, posoliti, pržiti da luk porumeni.

Pri kraju prženja crnog luka dodati nekoliko češnjeva krupnije isečenog belog luka, malo propržiti i dodati  isečen kelj.

Poklopiti i dinstati da kelj omekša, povremeno promešati. Pri kraju dinstanja kelja dodati očišćen i sitno isečen krompir. Dodati malu kašičicu brašna promešati i naliti hladnom vodom, da se povrće prekrije.

Uz povremeno mešanje kuvati da polako vri, dok kelj i krompir ne budu  kuvani. Kada se kelj nalije vodom staviti i jedan list lovorovog lista da se kuva i nekoliko zrna bibera.

 

ČUŠPAJZ OD KELJA