Sastojci:

• 750 g mešanog mlevenog mesa

• 1 litar kiselog mleka

• 2 parčeta hleba

• 2 jaja

• 1,5 glavica luka

• 1 kocka za supu

• 5 čenova belog luka

• peršun

• ulje

• so i biber

Priprema:

Sitno seckani luk pržimo na zagrejanom ulju, a hleb usitnimo i prelijemo mlekom. Isprženi luk prespemo u dubok sud i dodamo mleveno meso, iseckani peršun i isceđeni hleb. Pobiberimo, posolimo, dodamo jaja i mešamo dok se ne sjedini. Pravimo ćufte i pečemo na ulju.

Ispržene ćufte vadimo na činiju obloženu salvetom, kako bi upila nepotrebnu masnoću. U šerpu na šporetu sipamo 500 ml vode i dodamo u masnoću u kojoj su se pržile ćufte, dodamo 1 kašiku brašna, supu i kiselo mleko.

Dodamo sitno seckani beli luk, peršun i predhodno ispržene ćufte. Ostavimo da se kuva na tihoj vatri oko 30 minuta.

Uz ovo jelo služi se kuvan krompir.

ĆUFTE U SOSU OD KISELOG MLEKA

Course: glavno jelo