Sastojci:

malo ulja

2 srednja krompira

štap praziluka

So, biber, suvi začini

1 l vode

150 g pečuraka po želji

80 g slanine

Priprema:

U šerpu stavite malo ulja, zagrejte na umerenoj temperaturi, pa na ulju dinstajte srednje sitno seckan praziluk i krompir, koji se prethodno oprali, oljuštili i nasekli na sitnije kocke. Nakon 20-ak minuta dinstanja na umerenoj temperaturi, sklonite sa vatre, uzmite štapni mikser i dobro izmiksajte kao kad pravite potaž. Potom dodajte litar vode i vratite na ringlu.

U tiganju na vrlo malo ulja prodinstajte sitno seckane pečurke po želji – šampinjone ili bukovače, pa im pred kraj dodajte i sitno seckanu slaninicu. Još malo prodinstajte, pa sve to dodajte šerpi sa vodom i pasiranim krompirom. Sačekajte da sve zajedno blago proključa, pa sklonite sa vatre. Možete je služiti samu ili sa pavlakom, ili posuti iseckanim peršunom.

ČORBA SA KROMPIROM, PEČURKAMA I SLANINOM