ČORBA RIZI BIZI

Course: hladno predjelo, toplo predjelo

Sastojci

  • 200 g pirinča
  • 200 g svežeg graška
  • 200 g radiča ili cikorije
  • 50 g pančete
  • 1 l supe od kocke
  • 60 g putera
  • glavica crnog luka
  • strugani parmezan
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • veza peršuna
  • so

Upustvo

  • Na ulju i polovini putera propržite kockice pančete i iseckani peršun, dodajte grašak, posolite i dinstajte 5 minuta. Zatim dodajte vrelu supu, poklopite i kuvajte još 10 minuta, a onda polako sipajući i stalno mešajući dodajte pirinač i oprano lišće radiča.
  • Sve ostavite na jačoj vatri oko 15 minuta, probajte pa ako je potrebno dodajte još soli.
  • Čorbu sipajte u činiju, dodajte preostali puter izmešajte i pospite parmezanom. Ova čorba dobra je i topla i hladna.