ČORBA OD PASULJA SA JAGNJETINOM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 200 g pasulja
- 600 g jagnjeće plećke
- 250 g pileće crne džigerice i srca
- 3 šargarepe
- peršun
- 1 glavica luka
- 1 limun
- 5 feferona
- 2 čena belog luka
- 1 kafena kašika majorana
- ulje
- so i biber
Upustvo
- Meso isečemo na parčad, a koske polomimo satarom i stavimo u šerpu na šporetu sa vodom. Stavimo pasulj, pileću džigericu i srca.
- Dodamo krupniju parčad luka, parčad šargarepe i feferona. Posolimo, pobiberimo, dodamo ulje, poklopimo i ostavimo da se kuva.
- Pred kraj kuvanja dodamo sitno seckani luk, peršun, majoran i sok od pola limuna.
- Prespemo u činiju za posluživanje čorbe.