Sastojci:

300 g kvalitetne tamne čokolade (70 % kakaa)
60 g šećera
3 jaja
1 kašika kakaa u prahu
120 g krem šlaga sa ukusom čokolade

Priprema:

Čokoladu otopite na pari ili u lončiću na vrlo laganoj vatri. Kada se potpuno rastopila, sklonite je s vatre i ostavite da se malo rashladi.

U činiji izmešajte jaja i šećer, mikserom mešajte 5 minuta ili dok smesa ne postane bleda, gusta i dvostrukog volumena.

U smesu dodate otopljenu čokoladu i kakao u prahu te sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete kremastu masu.

Za pripremu penaste kreme: umutite krem šlag po uputstvu, po želji možete dodati još malo šećera.

Kada je gotov, velikom metalnom kašikom postepeno dodajte šlag u čokoladnu smesu te ga rukom sporim pokretima mešajte dok se sve zajedno ne stopi u laganu, penastu masu.

Kremu ulijte u 6 čaša te ostavite u frižideru barem sat vremena. Izvadite ih iz frižidera oko 15 minuta pre serviranja. Po želji ukrasite sa svežim bobičastim voćem i narendanom čokoladom.

ČOKOLADNI MUS

Course: desert