Sastojci

  • 200 g brašna
  • 100 g kristal šećera
  • 40 g kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 300 ml mlakog mleka

Za fil

  • 250 g mascarpone sira
  • 200 g čokoladnog krema,

Glazura

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade

U činiju staviti brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i sve izmešati sa toplim mlekom.

U manju modlu 18 cm…postaviti papir za pečenje ili je premazati sa maslacem i posuti brašnom, sipati smesu za biskvit i peći na 180 oko 40 minuta.

Gotov biskvit ostaviti da se ohladi. Kad se ohladio preseći ga dva puta.

Za fil

Sir pomešati sa odabranim kremom, na primer eurokrem ali samo tamni deo. Podeliti fil na dva dela i filovati tortu.

Za glazuru

Čokoladu izlomiti na sitne komade, staviti u zdelu.

U šerpicu staviti slatku pavlaku i zagrejati do vrenja, preliti čokoladu, sačekati malo i sve lepo izmešati. Sačekati da se čokolada malo ohladi i lagano preliti preko torte.

Tortu ostaviti da se ohladi. Ukrasiti po želji.

Jedna mala ali jako fina tortica.

ČOKOLADNA TORTA

Course: desert