ČOKOLADNA KREMASTA TORTA
Course: desert
Sastojci
Za koru:
- 7 jaja
- 9 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 5 kašika brašna
- 3 kašike kakaoa
- 2 praška za pecivo
- 2 kašike vode
Za krem:
- 7 dl mleka
- 5 kašika šećera
- 2 pudinga od čokolade
- 2 kašike kakaoa
- 100 g čokolada za kuvanje
- 125 g margarina
Upustvo
- U dublju posudu mikserom mutite jaja sa šećerom dok se šećer ne otopi. Smanjite mikser, pa dodajte ulje, mutite minut-dva, pa dodajte vodu i na kraju mešavinu brašna, peciva i kakaoa i sve dobro izmešajte varjačom ili kašikom. Smesu sipajte u najveći pravougaoni pleh od rerne, prekriven pek papirom i pecite koru na 180-200 stepeni oko pola sata (probajte čačkalicom). Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
- U poseban sud rastvorite puding i kakao sa 3 dl mleka, a ostatak mleka sa šećerom stavite da provri. U provrelo mleko zakuvajte puding, pa kuvajte dok se ne zdusne. Na kraju dodajte čokoladu, sklonite sa vatre, mešajte dok se čokolada ne otopi i u mlak krem dodajte margarin. Sve dobro izmiksajte dok ne postane kremasto.
- Ohlađenu koru izvadite iz pleha, sklonite papir i po dužini isecite dva puta, tako da dobijete 3 kore. Moj pleh je baš dugačak, tako da sam od širine „izvukla“ još jednu (četvrtu koru). Na dužu tacnu stavite prvu koru, pa je premažite kremom… Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve kore i krem.
- Poslednju koru takođe premažite kremom i stavite glazuru od čokolade.