Sastojci:
5 jaja,
5 kašika šećera,
2 kašike vode,
3 kašike kakaa,
3 kašike brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
par kapi ekstrata ruma
Krem:
200ml slatke pavlake,
100gr čokolade,
2 kašike ness kafe ( može i ne mora )
Glazura:
100ml slatke pavlake,
100gr čokolade
čokoladne mrvice (po želji)
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati vodu i nastaviti mućenje. Dodati žumanca jedno po jedno.
Na kraju umešati brašno, kakao i prašak za pecivo pa izmešati varjačom.
Istresti smesu u pleh pa peći na 180 stepeni 15 minuta.
Pečen biskvit umotati u vlažnu krpu.
Zagrejati slatku pavlaku do tačke vrenja ali da ne provri. Dodati zatim čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Skloniti sa vatre da se ohladi, pa staviti u frižider da se još stegne.
Biće redje kada se napravi, ali akda se ohladi stegne se i onda je potrebno umutiti mikserom.
Odmotajte biskvit pa namažite i opet urolajte.
Slatkoj pavlaci dodajte čokoladu i na pari otopite.
Glazurom remažite rolat i pospite čokoladnim mrvicama.
Čokoladni rolat malo prohladite pa poslužite sa različitim voćem.