Sastojci:

5 jaja,
5 kašika šećera,
2 kašike vode,
3 kašike kakaa,
3 kašike brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
par kapi ekstrata ruma

Krem:

200ml slatke pavlake,
100gr čokolade,
2 kašike ness kafe ( može i ne mora )

Glazura:

100ml slatke pavlake,
100gr čokolade
čokoladne mrvice (po želji)

Priprema:

Ulupati belanca sa šećerom pa dodati vodu i nastaviti mućenje. Dodati žumanca jedno po jedno.

Na kraju umešati brašno, kakao i prašak za pecivo pa izmešati varjačom.

Istresti smesu u pleh pa peći na 180 stepeni 15 minuta.

Pečen biskvit umotati u vlažnu krpu.

Zagrejati slatku pavlaku do tačke vrenja ali da ne provri. Dodati zatim čokoladu i mešati dok se ne otopi.

Skloniti sa vatre da se ohladi, pa staviti u frižider da se još stegne.

Biće redje kada se napravi, ali akda se ohladi stegne se i onda je potrebno umutiti mikserom.

Odmotajte biskvit pa namažite i opet urolajte.

Slatkoj pavlaci dodajte čokoladu i na pari otopite.

Glazurom remažite rolat i pospite čokoladnim mrvicama.

Čokoladni rolat malo prohladite pa poslužite sa različitim voćem.

ČOKO ROLAT

Course: desert