ČOKO MAFINI

Course: desert

Sastojci

  • 1 jaje
  • 200 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 190 g brašna
  • 200 g šećera
  • 30 g kakaoa
  • cimet po ukusu
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 200 g čokolade

Upustvo

  • Pomešati brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, pa dodati i šećer, vanilin šećer, cimet i kakao. Umutiti sneg od belanaca, dodati žumanac, zatim mleko i ulje.
  • U suve sastojke dodati izlomljenu čokoladu. Ostaviti malo čokolade kako biste je izmrvili preko mafina. Pomešati sve sastojke.
  • Obložiti kalupe korpicama, sipati smesu i posuti izmrvljenom čokoladom. Peći 20 minuta na 200 stepeni.