Sastojci:
zelena salata | 1 glavica |
paradajz | 2 |
pileće belo meso | 200gr |
dimljena slanina | 100gr |
dvopek | 5 kriški |
beli luk | 2 čena |
sok od pola lilmuna | – |
limun | 1/2 |
majonez | 100g |
kisela pavlaka | 200ml |
so | |
biber | |
ulje | |
parmezan |
Priprema:
Pileće belo meso iseći na kockice, pa pržiti u tiganju na malo ulja.
Propržiti sitno iseckanu slaninnu, pa kad to izvadite, u tom tiganju pržiti sitno isseckan beli luk dvopek koji ste prethodno isekli na kockice.
U činiju staviti iseckanu zelenu salatu, piletinu, slaninu, i dvopek koji ste pržili sa belim lukom, paradajz koji ste iseckali na kockice, začinite i pomešajte.
U to dodajte majonez, pavlaku, sok od 1/2 limuna( drugu polovinu iseći na kriške, pa njima ukrasiti porciju) i na kraju posuti parmezanom.