Sastojci:
celer | 1 glavica |
maslac | 50 g |
domaća supa od povrća | 1 l |
gustin | 1 kašika |
mleko | 1 dl |
seckani list celera | 2-3 kašike |
so | po ukusu |
biber | po ukusu |
suvi začin | po ukusu |
Priprema:
Celer očistiti i iseći na kockice. U odgovarajućoj šerpi otopiti maslac, a zatim dodati iseckani celer i pržiti ga, dok ne omekša. Preliti supom od povrća i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi, tako da celer bude potpuno mekan.
Pred kraj kuvanja dodati mešavinu gustina i mleka, začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Gotovu čorbu posuti seckanim listovima celera.
U čorbu možete dodati i isečeno pečeno meso ukoliko imate. Samo malo kao ukras u tanjiru.