Sastojci:

pileća prsa 300 gr
zelena babura 1/2
crvena babura 1/2
crni luk(srednje veličine) 1 kom
đumbira u prahu 50 gr
paradajz pelat 1 dl
sok od limuna po ukusu
kačkavalj 300 gr
so,biber po ukusu
konzervirani crveni pasulj 1 konzerva

Priprema:

Belo meso iseci na sitne komade, posuti đumbirom, so, biber, sok od limuna. Propržiti u tiganju na malo ulja. Zatim ostaviti sa strane.

U istom tiganju dinstati crni luk, pa kad se izdinsta dodati paprike seckane i paradaiz pelat. Kad malo omekša paprika, dodati joj prethodno spremljenu piletinu i konzervirani crveni pasulj. Jos nekih 5 min sve to dinstati.

U prohlađenu smesu dodati rendani kačkavalj. Pa tom smesom filovati tortilje, koje ređamo u pouljen pleh. Posuti po želji kačkavalj i odozgo. Zapeći 10 min, samo da se kackavalj otopi!!

SALSA SOS (služi se pored buritosa): 400 gr paradaiz pelata, 2 glavice srednjeg crnog sitno seckanog luka, 3 čena belog luka, 1 ljuta sveža papričica. Te sastojke izmešati dobro i služiti uz tople buritose po 2 kašike (ili po ukusu).

BURITOSI

Course: glavno jelo