Sastojci:
pileća prsa | 300 gr |
zelena babura | 1/2 |
crvena babura | 1/2 |
crni luk(srednje veličine) | 1 kom |
đumbira u prahu | 50 gr |
paradajz pelat | 1 dl |
sok od limuna | po ukusu |
kačkavalj | 300 gr |
so,biber | po ukusu |
konzervirani crveni pasulj | 1 konzerva |
Priprema:
Belo meso iseci na sitne komade, posuti đumbirom, so, biber, sok od limuna. Propržiti u tiganju na malo ulja. Zatim ostaviti sa strane.
U istom tiganju dinstati crni luk, pa kad se izdinsta dodati paprike seckane i paradaiz pelat. Kad malo omekša paprika, dodati joj prethodno spremljenu piletinu i konzervirani crveni pasulj. Jos nekih 5 min sve to dinstati.
U prohlađenu smesu dodati rendani kačkavalj. Pa tom smesom filovati tortilje, koje ređamo u pouljen pleh. Posuti po želji kačkavalj i odozgo. Zapeći 10 min, samo da se kackavalj otopi!!
SALSA SOS (služi se pored buritosa): 400 gr paradaiz pelata, 2 glavice srednjeg crnog sitno seckanog luka, 3 čena belog luka, 1 ljuta sveža papričica. Te sastojke izmešati dobro i služiti uz tople buritose po 2 kašike (ili po ukusu).