Sastojci:
450 g brašna
2 čena belоg luka
5 bibera
1 crni luk
1 jaje
10 g soli
500 g svinjskog mlevenog mesa
300 g šampinjona
70 ml ulja
Priprema:
Da biste zamesili testo, potrebno je da pomešate brašno, jaje, 5 g soli, vodu i ulje. Napravite šest jufkica, oblikujte ih i položite na pleh. Zamotajte ih folijom i ostavite da odstoje oko sat vremena.
Za to vreme pripremite fil.
Na malo ulja propržite sitno isečen crni i beli luk, dodajte meso, šampinjone, so, biber. Nakon tri-četiri minuta dinstanja i povremenog mešenja dodajte toplu vodu, te krčkajte meso još 20 minuta. Jufku testa razvucite preko stolnjaka oklagijom što je tanje moguće, pa potom nastavite prstima da je tanjite.
Mali trik: neka vam prsti budu nauljeni, tako ćete lakše razvući koru. Kada je potpuno tanka, gotovo providna, pospite je s malo ulja i nafilujte. Koru zamotajte pomoću stolnjaka – što je više dižete, to će se burek sam urolati.
Burek stavite u nauljenu tepsiju. Testo premažite uljem i ostavite da odstoji još 10 minuta pre pečenja.
Burek s domaćim korama pecite na 200 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju i hrskavu teksturu. Servirajte toplo.