Sastojci:

3jaja
200 mljestivog ulja
200 mlmleka
300 gšećera
1 kesicavanilin šećera
800 gpšeničnog brašna
2 kašičicepraška za pecivo

Krem 1:

1 – 4 kašikedžema od kajsije
malooraha mlevenih
mrvice od izdubljenih, pečenih breskvica

Krem 2:

20 gmaslaca
1 kašikašećera u prahu
2 kašikeoraha mlevenih
mrvice od izdubljenih, pečenih breskvica
maloruma

Za ukrašavanje:

malomleka toplog
prehrambena boja (crvena i zelena)
malošećera
malošećera u prahu
listići mente

Priprema:

U dublju posudu stavite jaja, šećer, mleko i ulje. Mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, zatim dodajte postepeno prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo i mutite dok ne dobijete ujednačeno testo. Izvadite iz činije i na blago pobrašnjenoj radnoj površini mesite ručno dok ne dobijete finu i glatku smesu koja se ne lepi za ruke, po potrebi dodajte još malo brašna. Tako pripremljeno testo pokrijte celofanom i ostavite da odstoji oko sat vremena da se testo odmori. U međuvremenu podmažite tepsiju i obložite je papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Odstojalo testo premesite, oblikujte male kuglice i poslažite ih na tepsiju. Stavite da se peku.

Temperatura rerne 180 °C

Breskvice treba da ostanu bledo-žute boje. Pečene kuglice stavite na rešetku da se ohlade. Izdubite donju stranu kuglica oštrim nožićem.

Krem

Mrvice od izdubljenih breskvica pomešajte sa džemom od kajsije i mlevenim orasima. Otopite maslac, dodajte šećer u prahu, mlevene orahe, mrvice i malo ruma. Izmešajte viljuškom tako da dobijete ujednačenu smesu. Eventualno dodajte malo vode. Podelite kuglice, pa pomoću kašičice napunite udubljenja u kuglicama i spajajte po dve, tako da dobijete breskvice. Koristite naizmenično jedan i drugi fili ili po želji samo jedan od njih.

Ukrašavanje:

U dve manje činije sipajte malo toplog mleka. U jednu dodajte nekoliko kapi zelene boje, a u drugu nekoliko kapi crvene boje. Jednu stranu breskvica umočite na kratko u zelenu boju, a drugu u crvenu i odmah uvaljajte breskvice u šećer. Na kraju breskvice blago pospite šećerom u prahu. Po želji ih ukrasite listićima mente ili matičnjaka.

BRESKVICE

Course: desert