BELI SNOVI

Course: desert

Sastojci

Za belu koru:

  • 5 jaja
  • 150 g brašna
  • kašiku praška za pecivo
  • voćni džem

Za crnu koru:

  • 3 jaja
  • 4 kašike šećera
  • prstohvat praška za pecivo
  • 2 kašike kakaoa
  • 100 ml ruma
  • 100 g džema od jagoda

Za krem:

  • 50 g biljne masti
  • 50 g šećera u prahu

Za glazuru:

  • 130 g mleka u prahu
  • 130 g šećera u prahu
  • 130 g svinjske masti
  • 50 g bele čokolade

Upustvo

  • Napraviti sneg od belanaca, dodajte mu šećer, žumanca, kašiku ulja, brašno i prašak za pecivo. Testo sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
  • Pečeno testo premažite džemom, urolajte i ostavite da odstoji.
  • Za crnu koru umutite od belanca sneg, pomešajte sa šećerom, žumancima, brašnom i praškom za pecivo i pecite na 180 stepeni 15 minuta. Ispečeno testo izmrvite, pomešajte sa dve kašike kakaoa, tri kašike džema i rumom.
  • Ovu drugu koru nanesite na prvu.
  • Za krem pomešajte biljnu mast sa šećerom u prahu i premažite rolat.
  • Za glazuru rastopite belu čokoladu s mlekom u prahu i šećerom, pa premažite rolat.