Sastojci:
21 jaje
3 kesice vanilin-šećera
3 kašike sirćeta
9 kašika + 200 g lešnika
9 kašika oraha
3 kašike + 300 g mlevene plazme
24 + 18 kašika šećera
500 g margarina
400 g bele čokolade
Žumance
300 g šlaga
150 g mleka u prahu
Priprema:
Umutite 7 belanaca sa 8 kašika šećera, dodajte kašiku sirćeta, još malo mutite, pa dodajte kesicu vanilin-šećera, 3 kašike lešnika, 3 kašike oraha i kašiku plazme.
Stavite u podmazan pleh da se peče. Na isti način ispecite još dve kore.
Za osnovni fil belu čokoladu prelijte vrelom vodom. Ostavite da odstoji 10-ak minuta (čokolada će se odvojiti), ocedite i pomešajte sa žumancetom i 125 g margarina. Premažite sve 3 kore.
Za prvi fil umutite 21 žumance s 18 kašika šećera i skuvajte na pari. Kad se ohladi, dodajte 375 g margarina, 200 g lešnika i 300 g mlevene plazme.
Za drugi fil umutite 300 g šlaga i na kraju dodajte mleko u prahu.
Tortu filujte na sledeći način: kora, prvi fil, drugi fil, kora, prvi fil, drugi fil, kora. Tortu možete da prekrijete dodatno umućenim šlagom iz kesice ili kako želite.