BAKLAVA SA PISTAĆIMA

Course: desert

Sastojci

  • 4 jaja
  • 125 g margarina
  • 500 g kora za pitu
  • 100 ml mleka
  • 50 g griza
  • 50 ml limunovog soka
  • 200 g pistaća
  • 300 g šećera

Upustvo

  • Umutite 4 jaja sa sedam ravnih kašika šećera. Dodajte sedam kašika griza, 125 g margarina i 1 dl mleka, pa nastavite sa mućenjem. Pospite 200 g mlevenih pistaća i nastavite da mutite.
  • Na nauljen pleh stavite prvu koru, premažite je uljem i preko nje stavite drugu. I nju premažite uljem, pa stavite sloj fila. Ponavljajte postupak sve dok imate sastojke. Na kraju premažite uljem, Isecite baklavu po želji i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.
  • Skuvajte sirup od tri i po šolje šećera, četiri šolje vode i soka od limuna. Vrućim sirupom prelijte baklavu.