BAKLAVA SA PISTAĆIMA
Course: desert
Sastojci
- 4 jaja
- 125 g margarina
- 500 g kora za pitu
- 100 ml mleka
- 50 g griza
- 50 ml limunovog soka
- 200 g pistaća
- 300 g šećera
Upustvo
- Umutite 4 jaja sa sedam ravnih kašika šećera. Dodajte sedam kašika griza, 125 g margarina i 1 dl mleka, pa nastavite sa mućenjem. Pospite 200 g mlevenih pistaća i nastavite da mutite.
- Na nauljen pleh stavite prvu koru, premažite je uljem i preko nje stavite drugu. I nju premažite uljem, pa stavite sloj fila. Ponavljajte postupak sve dok imate sastojke. Na kraju premažite uljem, Isecite baklavu po želji i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.
- Skuvajte sirup od tri i po šolje šećera, četiri šolje vode i soka od limuna. Vrućim sirupom prelijte baklavu.