Sastojci:

4 jaja
125 g margarina
500 g kora za pitu

100 ml mleka
50 g griza
50 ml limunovog soka

200 g pistaća
300 g šećera

Priprema:

Umutite 4 jaja sa sedam ravnih kašika šećera. Dodajte sedam kašika griza, 125 g margarina i 1 dl mleka, pa nastavite sa mućenjem. Pospite 200 g mlevenih pistaća i nastavite da mutite.

Na nauljen pleh stavite prvu koru, premažite je uljem i preko nje stavite drugu. I nju premažite uljem, pa stavite sloj fila. Ponavljajte postupak sve dok imate sastojke. Na kraju premažite uljem, Isecite baklavu po želji i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.

Skuvajte sirup od tri i po šolje šećera, četiri šolje vode i soka od limuna. Vrućim sirupom prelijte baklavu.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA

Course: desert