Sastojci:

• 150 g šećera

• 1 dl vode

• 125 g margarina

• 300 g mlevenog keksa

• 100 g mlevenih oraha

Glazura:

• 100 g šećera

• 3 štangle čokolade

• 2 kašike mleka

Priprema:

Šećer sa vodom staviti da provri pet minuta, čim se skine sa šporeta iseći margarin u sirup da se istopi i još toplu masu izmešati sa mlevenim keksom da dobro upije, dodati mlevene orahe.

Masu podeliti na dva dela u jedan deo staviti čokoladu u prahu.

Sipati u pleh debljine 2,5 cm, prvo staviti deo sa čokoladoim, pa onda svetli deo mase. Staviti u frižider da se stegne.

Glazuru napraviti tako što otopimo šećer i mleko i zatim dodamo čokoladu. Mlakom glazurom preliti testo u plehu kada se stegne.

Bajadere seći na kocke ili štangle.

BAJADERA

Course: desert